Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the jetpack domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/parentsil/public_html/wp-includes/functions.php on line 6114

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/parentsil/public_html/wp-includes/functions.php:6114) in /home/parentsil/public_html/wp-includes/feed-rss2.php on line 8
הורים לילדים בגיל הרך – גליה רזידור – מדריכת הורים מוסמכת https://parentsil.com מדריכת הורים מומלצת Fri, 03 May 2024 18:57:21 +0000 he-IL hourly 1 https://wordpress.org/?v=6.7.1 פידבק מעולה מאמא שאני מלווה https://parentsil.com/?p=1849 https://parentsil.com/?p=1849#respond Wed, 15 Feb 2023 13:47:37 +0000 https://parentsil.com/?p=1849 צעד קטן לילד שלנו – צעד גדול להורות ולמשפחה

מאוד מרגש אותי הורים וקוראים יקרים לכתוב לכם את הכתבה. גם כי אני פועלת בתחום החינוך כבר 25 שנה וגם כי כל יום מחדש אני מאמינה ומוכיחה לעצמי כמה עוצמה ויכולת השפעה יש לנו, ההורים על ילדינו – בכל הגיל ובעיקר בגיל הרך.
רק היום קיבלתי מאחת האמהות שאני מלווה הודעה:
" יש לי בשורה משמחת. הילדה שלי הפכה להיות עצמאית מאוד ועברה לישון במיטה שלה. את לא מבינה איזה שיחות נפש יש לנו לפני שהיא נרדמת….
תודה על התמיכה, זה ממש לא ברור מאליו."


אין לי משפט המתאר את תחושת האושר שחוויתי לפני שהתחלתי את יום העבודה שלי. שיחות נפש עם הילדים זו הזדמנות מיוחדת ליצור קרבה, שיתוף ותחושת גילוי לב עם הילדים – דבר מאוד חשוב שיאפשר לנו לשמור איתם על יחסים תקינים גם לאורך גיל ההתבגרות ואף אחרי.

עבור חלק מאיתנו הדבר אמנם יחשב מינורי, אבל חלק מההורים יבינו עד כמה רכישת עצמאות ומעבר לשינה עצמאית הוא שלב משמעותי ומרגש בהתפתחות הילד (וגם קצת מאפשר לנו ההורים), הורות ויחסי הורים ילדים הם דבר שנבנה אט אט, צעד אחר צעד, לאט ובזהירות. וההודעה הזו היא רק דוגמה להישג קטן ומגש. עבור האמא, וכמובן שגם עבורי – כמדריכת הורים.
האמא הזו נפגשה איתי פעמיים.מהרגע שהגיעה זיהיתי אצלה רצון חזק לשנות, היא רק הייתה זקוקה לתמיכה קטנה וממישהו שיתן מישהו שיתן לה את המושכות, את הכלים הנכונים לצאת לדרך.
חוץ מידע שמסתובב ברשתות יש לנו, ההורים תהליכים אישיים שאנו עוברים עם הילדים שלנו ולפעמים צריך לעצור, לשבת ולחשוב מה כן מפריע ומה כן אפשר לעשות בנוגע לאתגרים או לנקודות המשבר עם הילדים היקרים שלנו.
בעיניי זכיתי ללעסוק בעבודה כל כך חשובה – הדרגת הורים שכל משמעותה היא לעזור להורים. שמחה ומאושרת זו התחושה שלי כשאני עוסקת בתחום…


זכרו הורים יקרים, כשמחפשים הדרכת הורים או מדריכת הורים מומלצת האיכות חשובה מהכמות. לעיתים, לא צריך הרבה מפגשים. הדבר החשוב ביותר הוא איכות המפגשים והיכולת שלנו לגרום להם לעסוק בתחומים הנכונים, ביטול רגשות שליליים, מציאת העוצמות וכמובן – למידת כלים להורות נוחה ומטיבה יותר.
הורות היא אתגר, היא מסע, לפעמים מהנה ומספק עד דמעו ולפעמים מעט מאתגר ומקשה. אל תמהרו לשפוט ולכעוס על עצמכם, כולנו בני אדם, מגיע לנו להרגיש מועצמים.
שלכם, גליה

זקוקים לייעוץ? יש לכם שאלה או בעיה? אשמח לייעץ ולעזור בכל נושא הקשור להורות!

מדריכת הורים מומלצת 
המלצה על מדריכת הורים 
מדריכת הורים באשדוד
]]>
https://parentsil.com/?feed=rss2&p=1849 0
כמה מילים על הקניית הרגלי שינה לילדים https://parentsil.com/?p=630 https://parentsil.com/?p=630#respond Thu, 07 Jul 2022 11:03:39 +0000 https://parentsil.com/?p=630

חווים בעיות שינה אצל הילדים? בעיות שינה התנהגותיות? הנה כמה מילים על הרגלי שינה ועל איך לשנות הרגלי שינה אצל ילדים.

גם אתם נתקלים בקשיי הרדמות אצל ילדיכם?

גם אתם מוצאים את עצמכם נאבקים כל לילה לפני השינה?

אתם לא לבד, הקניית הרגלי שינה הם אתגר משמעותי להורים לילדים לגיל הרך, כמנחת הורים וכאמא אני למודה ומכירה את הנושא מקרוב.

חשוב להבין כי ישנם כלים וטיפים יעילים ופרקטיים להקניית הרגלי שינה, להלן מספר מועט של בדיקות שתוכלו לעשות על מנת לבדוק זאת:

  1. בירור ובדיקה – מה הילדים שלנו עושים לפני שהם הולכים לישון? האם הם עוסקים בפעילות אנרגטית או שקטה? האם הם עוסקים באותה הפעילות כל ערב לפני השינה.
  2. האם שעת השינה שלהם קבועה, ממה היא נגזרת? האם הם מחליטים מתי ללכת לישון, ישנו נוהל שינה או ישנה שעה קבועה?

תחקור והבנה הוא כלי מהותי ומשמעותי בהקניית הרגלי שינה.

הרגל שינה הוא הרגל חשוב מאוד, הוא מאפשר לשמור על החוסן הנפשי שלנו ושל ילדינו. שעות שינה מאפשרות לילדים שלנו לנוח ולטעון את הגוף מחדש ליום חדש וכמובן לנו ההורים לפנות את הזמן לעצמינו.

מעבר לכך, כפי שכולנו יודעים לשינה חשיבות רבה בהתפתחות, מצב הרוח ובריאות הגוף והנפש.

כמנחת הורים מוסמכת עם ניסיון וטיפול בהקניית הרגלי שינה לילדים אני יודעת שמספר שיטות קלות ליישום, למידה והטמעתן יוכלו לשפר את הרגלי השינה של הילדים שלנו בצורה ניכר.

אני מציעה לכם סידרה של 4-6 מפגשים בהם נוכל לבדוק מה לא עובד, לדבר על האתגרים שלנו ולמצוא את השיטה הנכונה להקנות את ההרגלים אצל הילדים שלנו.

הקניית הרגלי שינה היא כלי משמעותי להתפתחות הילד ולחייו הבוגרים. הרגלי שינה טובים יסייעו לו לרכוש ולהבין הרגלים נוספים, להתפתח נכון לחיי המתבגרים והבוגרים. ולנו ההורים, בלמידה והקניית הרגלים נוספים ובתקשורת עם הילדים שלנו.

מתלבטים? רוצים לשוחח?

אשמח להכיר אתכם ולצאת למסע משותף יחד.

אני מעבירה הדרכת הורים פרטנית בבתים או הדרכת הורים בזום.

מחכה לכם, גליה.

יצירת קשר מדריכת הורים
לשליחת הודעה
מדריכת הורים מומלצת מספר
טלפון מדריכת הורים
לשיחת טלפון

052-3826685

]]>
https://parentsil.com/?feed=rss2&p=630 0
המלצות על משחקים לילדים – למה המשחק כה חשוב להתפחות הילדים שלנו? https://parentsil.com/?p=518 https://parentsil.com/?p=518#respond Mon, 27 Jun 2022 17:42:18 +0000 https://parentsil.com/?p=518 Continue reading המלצות על משחקים לילדים – למה המשחק כה חשוב להתפחות הילדים שלנו?]]> הורים יקרים, להלן כמה עובדות ופרטים מענייינים על משחקים אני מאמינה שכדאי שכל הורה ידע:  

כמדריכת הורים, אני מאמינה שמשחק הוא לא רק כיף עבור הילדים שלנו, הוא עונה על צורך אנושי, חברתי והתפתחותי.

הגילאים בהם משחקים הכי הרבה הם גילאי הינקות והילדות, לכן אתייחס בכתבה זו לגילאים אלו:

חשוב לזכור:

ילדים לומדים המון דרך המשחקים – הם מכירים את הסביבה הפיזית, החברתית, לומדים שליטה בגוף, את הכוחות והיתרונות שלהם, ביטוי מחשבות, רגשות וקונפליקטים, משחק הוא כלי מהותי ומשמעותי לפיתוח.

ואם נדבר על בצורה מעט מקצועית, כמדריכת הורים מקצועית – המשחק משפיע על התחומים:

  1. התחום הסנסו מוטרי – תחום המאפשר לבוא במגע.
  2. התחום הקוגניטיבי – המאפשר להכיר תכונות של חפצים.
  3. התחום הרגשי –  המאפשר לילדים שלנו לחוות ולהביא לידי ביטוי את העולם הפנימי.
  4. התחום החברתי – המאפשר לילדים לשתף פעולה ולתקשר עם ילדים אחרים, ליצור חברויות ועוד.

אלו תחומים חשובים מאוד להתפתחות הילדים שלנו.

חשוב להבין כי בגילאי חודש עד חמישה חודשים, הילדים משחקים באיברי גופם כמו היידים והרגליים, הם משמיעים קולות ובהמשך מתחילים להתעניין בפנים ובגופם של ההורים, המשפחה או הסובבים אותם.

בגילאי שנתיים, הילדים עוסקים בין היתר במילוי וריקון, פתיחת וסגירת מיכלים שונים.

בשלב הבא – מעל גיל שנתיים – הילדים מתחילים לשחק במשחקי בנייה, בהם לצד הנאה, ישנה חשיבות גם לתוצרים של יוצרים.

תוצרים יכולים להיות – פזלים, לוטו, ציור וכו'.

במשחקים כאלו הילדים נדרשים לסדר וחוקיות, למשחקים כאלו קוראים משחקים דידקטיים, אלו מפתחים לפחות תחום או חוש אחד כמו: חוש הראיה, יכולת החשיבה, הממשגה ועוד.

למשחקים האלו יתרונות כמו:

  1. הילדים לומדים לווסת את הדחף.
  2. הילדים לומדים איך להשתמש בחפצים ולא להרוס.
  3. הילדים לומדים לתכנן.
  4. הילדים לומדים להתחלק.

אז איזה משחקים אנחנו צריכים כדי להקנות לילדים שלנו יכולות כמו התמודדות עם תסכול, עבודה בכדי להשיג מטרות ועוד? לדעתי לא חשובה הכמות אלא חשובה החלוקה. ניתן להסתפק במשחק או שניים המפתחים כל יכולות כשלעצמה.

משחקים מומלצים להתפתחות ילדים בעיניי הם:

  1. קוביות.
  2. פאזלים מותאמים לגיל.
  3. לוטו.
  4. לגו.
  5. דומינו.

חשוב מאוד גם להתייעץ עם הילד ולגרום לו להרגיש שותף לבחירה ולמחשבה. ניתן אפילו ללכת איתו לחנות המשחקים, להכווין אילו משחקים בוחרים וכמה משחקים סך הכל.

הילד לא משחק?  הילדה מסרבת לשבת? ניסיתם כבר את כל סוגי המשחקים ולא חוויתם עניין מהילדים?

מעוניינים בעצה ממנחת הורים? מחפשים מדריכת הורים באשדוד? בדרום או במרכז?

מוזמנים ליצור קשר!

מדריכת הורים מומלצת
מדריכת הורים בדרום
מנחת הורים מומלצת 
המלצה על מדריכת הורים 
מדריכת הורים המלצה
מנחת הורים
מדריכת הורים באשדוד
]]>
https://parentsil.com/?feed=rss2&p=518 0
להיות ההורה הכי טוב: נחוץ או מוגזם? https://parentsil.com/?p=256 https://parentsil.com/?p=256#respond Sun, 22 May 2022 08:32:30 +0000 https://parentsil.com/?p=256 התקופה המאתגרת בה אנו חיים מזמינה ומביאה עמה אתגרים רבים.

כאנשים בוגרים ובייחוד כהורים, לעיתים אנחנו מרגישים ב"תחרות יום יומית" – כזו שמרצה אותנו, מציגה את שביעות הרצון שלנו מעצמו ומהתפקודים שלנו אך לעיתים עלולה גם להרוס אותנו.

כולנו, רוצים להיות אנשים והורים טובים יותר, וכנגזרת מכך- להעניק ולאפשר לילד שלנו את הטוב שאנחנו יכולים, אם בלימודים, בחוגים, בדאגה לארוחות ולחיים החברתיים של הילדים ועוד.

הרצון להיות הורה מושלם טומן בחובו בעיות וסכנות רבות, להלן מספר דוגמות:

  1. הורה שרוצה להיות הכי טוב חוטא בכך שהילד ירצה להיות הכי טוב: אמנם ברצון ובשאיפה למצוינות ישנם המון צדדים טובים, אך לעיתים השאיפה להיות מצוינים בהכל, הורסת. הילדים שלנו עשויים ללמוד מאיתנו ולרצות להיות מצוינים בכל אשר ידם נוגעת בו וכנגזרת, להתאכזב מעצמם. במקום לבנות ולקבל את עצמם, הם עשויים לחוות קשיים בהתמודדות עם מכשולים, עם מפלות וכן – גם עם כישלונות.

כמנחת הורים ומדריכת הורים אני מדריכה ומקנה כלים להורים לדעת כיצד להתנהל ולפעול בעולם הרחב הזה. כיצד להוביל את ילדינו לשאיפה להוציא את המיטב שבהם, ומנגד- כיצד לדעת להתמודד עם אתגרים, וכן לקבל את עצמם. קבלה עצמית היא יכולת אדירה ולה משמעות רבה בהתמודדויות עם אתגרים לאורך החיים, מחקרים רבים אף מראים ש"אנשים מוצלחים" ודמויות מצליחות ניחנו ביכולת טובה להתגבר על כישלונות.

עצה מומלצת שפיתחתי כמדריכת הורים ­­היא לתמוך בילדים שלנו ביצירת מעגל חברים מקבל ואם ניתן, לא תחרותי. חשוב ללמד ולהנחיל בהם לבלות עם חברים, להושיט עזרה וכן לעזור לחברים במצוקה. הילדים שלנו יוכלו להוות דוגמה עבור חבריהם או עבור ה"חבורות" איתן מסתובבים, ובכך- בבוא העת, להיעזר בחבריהם, בהכלתם ובקבלתם.

2. יש פער בין הרצוי למצוי: חשוב מאוד לשקף לילדנו תמונת מצב מציאותית. כמדריכת הורים אני נתקלת שוב ושוב בהורים שרוצים לצייר לילדים שלהם תמונה כי "העולם מושלם". לצערנו הרב, כהורים ומבוגרים אנו יודעים שהעולם אינו מושלם, ישנן בעיות. בין אם חברתיות בכיתה, בין אם חינוכיות ובין אם ביטחוניות ואישיות. לא תמיד יש לנו את היכולת להתמודד ולגשר על כולם לילדינו. כשנראה לילדנו כי לעיתים, יש פער בין הרצוי למצוי, הם יתחלשו, יבינו ויסתכלו בצורה נכונה ומבינה על אתגרים ובעיות שיפקדו אותם בחיים.

מה כן אפשר לעשות? לעודד אותם, להאמין בהם, לתווך להם את הדרך לשיפור.

אם הם לא מצליחים ברכישת קריאה, יצירת קשרים חברתיים או אף לא מצליחים בחוג.

חשוב להימנע מאמירות אידאליסטיות וטיוח המציאות כמו "אתה קורא נפלא", "את מוקפת חברים", אלא לשקף אמונה ותמיכה. משפטים כמו: "השתפרת בקריאה ואני בטוחה שתצליח יותר אם תתמיד", "אמנם אין לך עשרות חברות אבל החברות שיש לך מקסימות וטובות" יבנו את הילדים שלנו בצורה טובה יותר.

לא מזמן קראתי משפט מדהים:

"האתגר הוא לא להיות מושלמת, אלא להיות שלמה" (ג'יין פונדה") – חשבו על המשפט הזה, כמה עומק וכמה משמעות הוא טומן בחובו.

אם נדע לקבל את עצמנו, כפי שאנחנו על אף המגבלות והחסרונות, נדע גם להעריך ולהוקיר את הטוב ואת היכולות שלנו.

הורות היא מדהימה ומספקת ומנגד, הורות היא לא עניין פשוט, לא משנה איך נסתכל וכיצד ננסה לטפל בסיטואציה. אנחנו, ההורים מצויים ונעמדים בפני דילמות רבות. מה נכון ומה לא נכון? היכן עוברים הגבולות? מה התחום האפור שלנו?  חשוב לי להדגיש כמדריכת הורים, כי בעיני, כשאנחנו נעזרים בהנחיית הורים בכלל ובמדריכת הורים מקצועית ומומלצת בפרט, אנחנו מציידים את עצמנו בכלים פרקטיים אשר משפרים את כישורי ההורות שלנו ומקביל, מאפשרים לנו להיות בוגרים ומבוגרים, שלווים יותר, מתמודדים יותר וטובים יותר – עבור עצמינו ועבור ילדינו.

מעוניינים בליווי, ייעוץ או הדרכת הורים פרטנית אשר תותאם לכם ולצרכים שלכם?

מדריכת הורים מומלצת
הדרכת הורים
מדריכת הורים באשדוד
מנחת הורים
מנחת הורים באשדוד
]]>
https://parentsil.com/?feed=rss2&p=256 0
מה היא הדרכת הורים? https://parentsil.com/?p=163 https://parentsil.com/?p=163#comments Thu, 28 Apr 2022 10:38:42 +0000 https://parentsil.com/?p=163 מהי הדרכת הורים? רוצים להבין מי היא מנחת הורים?

הדרכת הורים היא תחום ייעוץ והכוונת הורים בו ההורים מקבלים כלים פרקטיים לשיפור כישורי ההורות ואופן התגובה. בהדרכת ההורים נחשפים ומשתפים קשיים בגידול וחינוך ילדיהם לפי גילם, אופיים והתנהגותם.

הדרכת הורים מאפשרת להורים לקבל כלים חיוניים להורות שלהם, היא אינה עוסקת בשינוי וכעס על ההורים, אלא מינוף החוזקות שלהם תוך הארת תשומת ליבם על נושאים חשובים בחינוך ילדים, בתקשורת עמם וביצירת אמון הדדי.

אני מאמינה שהמילה הורות דורשת עצירה ומחשבה, אנחנו, הדור הקודם, גדלנו על המשפט  "אנחנו ההורים שלך – אנחנו יודעים מה טוב בשבילך". ההורים של כולנו היו בטוחים שמה שהם עושים נכון, עבורנו, עבורם ועבור העולם. ואילו אנחנו, דור ה- Y כבר לא כל כך בטוחים שכל מה שאנחנו עושים הוא הנכון והמדויק עבורנו ועבור הילדים שלנו. יצא לך לחשוב על כישורי ההורות שלך? מה ניתן לעשות אחרת וכיצד ניתן לשנות חלק מהדברים? אילו מהכישורים יש לשפר ומה נקודות החוזקה שלך?

התחום המדהים והמרתק של הדרכת הורים מוביל אותנו, ההורים במסע. במסע לגילוי וטיוב ההורות שלנו וכן, הורות משופרת מטיבה ועוזרת לילדים שלנו. כהורים, מוטלת עלינו האחריות לחנך את הילדים שלנו בצורה שתאפשר להם להיות ילדים ומבוגרים אשר "מוכנים לעולם הגדול"- יודעים להתמודד עם אתגרים, עם יצירת קשרים חברתיים, עם מכשולים וכן- יודעים גם את נקודות החוזקה שלהם, להיות אנשים טובים ומתחשבים ולשתף את אשר על ליבם.

לנו, בניגוד להורים שלנו, יש את הזמן לחשוב, להיפגש ולשתף את נקודות האור והאתגרים בהורים, יש לנו את היכולת להתקרב ולהתחבר לילדים שלנו, לא רק "כי אנחנו ההורים שלהם" אלא כי הצלחנו ליצור עם ילדינו יחסי שיתוף, אמון, אי שיפוט והבנה.

לא סתם התחום בישראל אמנם קיים המון שנים אך ממשיך ומתפתח, אנחנו מבינים שיש לנו צורך ממשי בהתפתחות הורית והדרכה בונה.

חשוב לי לציין כי בעיני, מדריכת הורים מומלצת ומקצועית היא אינה כזו שבאה לגעור ולכעוס עלינו ההורים. היא כזו שמלווה, מפרגנת ולעיתים גם מעירה ומביאה טיפים לשיפור יכולות ההורות שלנו.

זכרו- לפני שאנחנו הורים, אנחנו בני אדם וכבני אדם – איננו מושלמים. אנחנו צריכים לשאוף ולהשתפר בתחומים החזקים שלנו וכן, בתחומים החלשים. בכל אחד מאיתנו, כהורה- טמון הכוח, היכולת והשליחות להיות הורה טוב יותר, עבור עצמנו, עבור התא המשפחתי שלנו ועבור הקהילה שלנו.

מחפשים מדריכת הורים באשדוד? מדריכת הורים באיזור המרכז? מדריכת הורים מנוסה ומקצועית בביתכם? צרו קשר ואשמח לעזור!

מדריכת הורים באשדוד
מדריכת הורים מומלצת
הנחיית הורים באשדוד
מדריכת הורים המלצה
מדריכת הורים בדרום
הדרכת הורים באשדוד
הדרכת הורים כללית
הדרכת הורים ספר
מדריכת הורים ספר
מה זה הדרכת הורים
הדרכת הורים בבית
]]>
https://parentsil.com/?feed=rss2&p=163 1
שלושה טיפים להורות https://parentsil.com/?p=124 https://parentsil.com/?p=124#comments Wed, 06 Apr 2022 14:34:52 +0000 https://parentsil.com/?p=124 על רגעי הקסם בהורות- טיפים להורות מוצלחת

כמדריכת הורים מוסמכת, יוצא לי לחשוב ולדבר לא מעט עם הורים על רגעי הקסם שבהורות.

רגעי קסם בהורות אלו אותם הרגעים בהם אנו, ההורים, חווים הצלחות קטנות או רגעים מרגשים עם ילדינו, כשהילדים משתפים אותנו בדבר קרוב לליבם, אומרים מילה טובה, מציינים שהם אוהבים אותנו או אפילו מתפתחים ועושים דבר מה חדש, הולכים את צעדם הראשון, אומרים מילה ראשונה, שהם אוהבים אותנו או אפילו שעזרו לילד בגן או בבית הספר או אף מציעים לנו עזרה במטלות הבית. גם רגעי בילוי משותף יכולים להיות רגעי קסם- משחק, ריקוד או אפילו חיבוק חם לעיתים גורמים לנו להרגיש אוהבים ואהובים, רגעים שלעיתים קשה לחוות בהורות בעיקר בעיתות משבר, עומס בחיים ולחץ.

רגעי האושר הם נחוצים, גם לנו ההורים, אשר עומלים ורוצים לשפר את ההורות שלנו ואת התחושות שלנו וגם לילדים, כי אלו הרגעים אשר יחקקו בזיכרונם לדורות, רק לא מזמן סיפרה לי הגדולה שלי איך הייתה מאושרת כשהגענו לגן שלה לחגוג עמה את יום הולדתה החמישי (למען הסר ספק, היא כבר בת 24).

ואם אתם מרגישים שאתם לא חווים רגעי קסם רבים כאלו, אל תכעסו על עצמכם, כפי שכתבתי, קשה מאוד לחוות רגעים ותחושות במציאות הלחוצה בה אנו חיים, ניתן להתמודד עם החסמים אשר עוצרים אותנו להרגיש כך, לאט לאט, והנה מספר טיפים להורות טובה ותחושת רגעי קסם(אמנם לא כולם אך החשובים שבהם):

להלן מספר טיפים להורים בתחילת דרכם וגם כאלו שלא-

  1. אל תאשימו את עצמכם- גם כשעשיתם טעות כהורים, אתם בני אדם, בני אדם טועים. תחושות תסכול, הלקאה עצמית וכעס אינן מטיבות עמכם אלא רק פוגעות, קחו את הטעות, חשבו עליה, למדו ממנה והשתפרו להמשך. מעבר לעובדה שתשתפרו כהורים, תראו לילדים דוגמה אישית בכך שכשאתם עושים טעות אתם לא כועסים, מוותרים או אף שונאים אלא משפרים ולומדים.
  2. תהיו עצמכם- אני חוזרת ואומרת כי חינוך ילדים והורות הם לא קסם, אין מתכון להורות מצליחה והטיפ הכי טוב להורות שיש לי לתת הוא להיות עצמכם. החברה תמיד מכתיבה לנו נורמות ודפוסי התנהגות הנגזרות מקהילת ההורים בסביבתנו ובעירנו ומעוד שלל סיבות. לעיתים קרובות אנו מוצאים את עצמנו בפני דילמות שונות בהורות – האם לקנות לילד.ה טלפון חדש (על אף שהחלפנו אותו ממש לא מזמן?), באיזה גיל לקנות לילד טלפון?האם לתת לילדה לישון אצל החברה? האם לאפשר למתבגר.ת שלנו ללבוש מה שעולם על רוחם? האם לקנות לילדים מותגים? ועוד ועוד. חשוב להבין כי אין כאן נכון ולא נכון, למדו את הגבולות שלכם ואת הערכים ההוריים שלכם ופעלו על פיהם, כל הורה יודע מה טוב עבורו, עבור ילדיו ועבור משפחתו מבחינת ערכיו, מצבו המשפחתי ועוד.
  3. צרו הרגל לשיח וסביבה לשיחות- נסו להרגיל את עצמכם ואת הילדים שלכם לשוחח ולדבר בסביבה נוחה, סביבה ללא הסחות דעת, ללא אנשים חיצוניים אשר תיצור תחושה נעימה לדבר ולשתף. ברגע שתרגילו את עצמכם ואת הילדים שלכם שאתם מדברים בסביבה נוחה, נעימה ומקבלת הילדים יתרגלו ויפתחו אליכם, לא צריך להיות מדריכת הורים מומלצת כדי לתפוס פינה או שיחה שקטה עם הילדים.

זקוקים למפגשי הדרכת הורים? רוצים להפגש עמי להנחיית הורים פרטנית או בקבוצות?

אשמח להכיר ולמנף את ההורות שלכם שלב אחד קדימה. מוזמנים ליצור קשר או לקרוא עוד.

שלכם, גליה

מדריכת הורים
מדריכת הורים באשדוד
מדריכת הורים מומלצת
הדרכת הורים
הנחיית הורים
הדרכת הורים פרטנית
הדרכת הורים באשדוד
המלצה על מדריכת הורים
טיפים להורות
שלושה טיפים להורות 
הדרכת הורים
מדריכת הורים אשדוד
]]>
https://parentsil.com/?feed=rss2&p=124 1
כמה מילים על תקשורת עם התינוקות שלנו https://parentsil.com/?p=104 https://parentsil.com/?p=104#respond Mon, 28 Feb 2022 09:08:51 +0000 https://parentsil.com/?p=104 הורים לילדים צעירים ומתבגרים?

האם אתם מאמינים שלתקשורת עם ילדינו יש חשיבות רבה?

בספר, הלוחשות לתינוקות של טרייסי הוג, כתוב: " ההורות אינה נשפטת על פי האופן שבו את מאכילה, מחתלת את ילדייך או כיצד את מרדימה אותם,

הורות טובה מתפתחת לאורך שנים, כשילדייך גדלים ואת לומדת להכירם כבני אדם"

דבר שבשלב מאוחר יותר מעודד אותם לבוא אלייך לשם קבלת עצה ותמיכה.

אני מאמינה בלב שלם שכדי שהילדים שלנו יבואו להתייעץ איתנו עלינו להכיר את הילד שלנו כבר מלידה.

תקשורת בעייני היא השיח שמתרחש ברגעים הראשונים, מהימצאות התינוק בבטן, היוולדותו ומתפתחת לאורך כל השנים..

ככל שנהיה קשובים לקול הפנימי שיילדנו משמיעים כך נוכל לעזור להם לסמוך עלינו,

תקשורת בעיניי היא הרגישות לקולות, לשפת הגוף, לסימנים ולתנועות.

היא השיח הראשוני שאנו מתחילים לנהל עם ילדנו.

כבר כאשר ישנו בכי, אלו סימנים ראשונים שהילד שלנו זקוק לנו!

חשוב לתת ביטוי לכל רגש כולל הבכי, לתגובות שלנו משמעות רבה- בין מדובר בליטוף, הרמה על היידים או במקרים מסוימים אף עמידה לצד הילד על מנת לסגל לו יכולת התמודדות עצמית ותחושה שאנו, ההורים לצידו, שומרים עליו.

אנחנו כהורים, צריכים להבין מה ילדנו מנסה לאותת לנו? זה הבסיס לתקשורת,

ככל שנהיה רגישים ונלמד להקשיב כך ילדנו ילמד להחזיר לנו חום ואהבה, החל מחיוך קטן ועד חיבוק אוהב.

להלן מספר דגשים חשובים בעיני ביצירת תקשורת עם התינוק-

הראשון- הקשבה, אנו רוצים לסגל לילדים שלנו יכולת הקשבה, וכן יכולת שיתוף. לכן, אם נתמיד בלהקשיב לו מגיל צעיר, בין אם כשבוכה ומנסה לאותת לדבר מה ובין אם משרבב מילים או צלילים בפיו, חשוב שנתייחס, נקשיב לו ואף ננסה להגיב במידת הצורך והאפשר.

השני- דאגו לשדר חום ואהבה ולעטוף את ילדכם. חום ואהבה הינו אחד מהצרכים הבסייסים של כל התינוקות בעולם, אל תשכחו לחבק, לנשק ואף לעטוף את הילד שלכם. פעולות אלו ישרישו אצלו את התובנה שהוריו מכילים ואוהבים אותו עוד מגיל צעיר וישפיעו רבות על תהליך ההתבגרות שלו ותחושתיו.

והשלישי אך ממש לא האחרון- עידוד, דאגו לעודד את התינוק כשהוא מגלה את העולם ויוצר אינטרקציות או פעולות חדשות. בין אם הוא ניגש לחבר, מתהפך על בטנו או אף זוחל אל עבר צעצוע או דבר מה שלכד את תשומת ליבו. עידוד (במידה הנכונה כמובן), יעצים את תחושות התינוק ויגרום לו לשוב ולחזור על הפעולות שביצע ובעתיד, לבצע עוד פעולות כשייתכן ויחשוש מהן ללא תמיכה ועידוד מהאנשים הכי חשובים לו, ההורים שלו.

מחפשים מדריכת הורים במרכז? מדריכת הורים באשדוד? אשת מקצוע להתייעץ ולשתף? מוזמנים לדבר איתי!

הדרכת הורים לגיל הרך
מדריכת הורים
מדריכת הורים בראשון
מדריכת הורים ברחובות
מדריכת הורים באשדוד
מדריכת הורים מקצועית
מדריכת הורים לפעוטות
מדריכת הורים מומלצת
הדרכת הורים באשדוד
מדריכת הורים טובה
מדריכת הורים מעולה
]]>
https://parentsil.com/?feed=rss2&p=104 0
הורות מודרנית- מה ההבדל בין להכיל ללגשר? https://parentsil.com/?p=76 https://parentsil.com/?p=76#respond Sun, 27 Feb 2022 18:54:46 +0000 https://parentsil.com/?p=76 "אנחנו לא גדלנו ככה", כמה פעמים שמעתם את המשפט?

האם כדאי להתעסק בהשוואה הזו? האם אנחנו חיים באותה החברה?

או שהתקדמנו? אם כן, עד כמה? ועד כמה השינויים משפיעים עלינו כבני אדם? ובעיקר על גידול הילדים.

גידול ילדים בתרבות השפע מביא לעולמינו אתגרים חדשים, מסכימים?

המושג המודרני הזה מביא איתו עולם מלא בגירויים: קולות, ריחות, טעמים שמתחברים בעומס של מידע. כמדריכת הורים, מאוד הזדהתי עם הכתיבה של ורד בר שאומרת "מקרוביי כבר מכירים את המשפט הקבוע :"אני לא יכולה לשמוע עכשיו, אני מוצפת" על סוגיו השונים. זו באמת תחושבה של הצפה, שטף, רעש אדיר שממסך כל רגש, תחושה ומחשבה.

נניח לדוגמה שהגעתי לסף הכלה מסוים, וממנו אין לי את האפשרות לקלוט עוד. במצב הזה יש לי צורך באיפוס של המערכת, ושקט לזמן מה, כדי שאוכל לקחת כמה נשימות, להסדיר אותן ולהיות בקשר עם עצמי".

האם יצא לכם לחוות את מה שכתוב מעלה? האם יצא לכם ללכת עם הילדים לסופר או לקניון ולחשוב האם הם באמת צריכים את כל הגירויים האלו? המון חנויות, ריבוי אנשים וקולות, אפילו בחירת צעצוע הופכת להיות משימה של ממש.

בואו נחשוב מה התינוק שלנו צריך לעבור מלידה? מה הצרכים שלו כילד שגדל מול המציאות בה הוא גדל.

האם יכול להיות שגם לילדנו מאתגר לגדול בתקופה הזו של תרבות השפע?

מה אתם חושבים?

אמנם על הדרכת הורים ורכישת כלים להורות לא ניתן לקרוא בויקפידה, אך תוכלו לקרוא עוד באתר שלי או לפנות אלי ולקבל הדרכת הורים פרטנית הממוקדת בצורך ובפערים שלכם כהורים.

זמינה תמיד לשאלות.

מדריכת הורים מומלצת
הדרכת הורים
טיפים להורים
]]>
https://parentsil.com/?feed=rss2&p=76 0
על שני כישורים חשובים לאין שיעור בהורות https://parentsil.com/?p=7 https://parentsil.com/?p=7#respond Sat, 26 Feb 2022 10:11:12 +0000 https://parentsilcom.wordpress.com/2022/02/26/hello-world/ כמה עוצמה יש בנו, ההורים!

תוך כדי ליווי המשפחות במסגרת עבודתי כמדריכת הורים, אני מגלה זאת פעם אחר פעם.

וכן, למרות שנראה לנו לעיתים רבות שקל מאוד 'לאבד את זה'.

ברגע שילד רך וקטן נכנס למשפחה, מהר מאוד המשפחה מתחילה להתערער- פתאום הדברים שהיו כל כך ברורים נעלמים. סדר היום משתנה, שעות השינה מתחלפות, הבית כבר פחות מסודר (אתם בוודאי תוכלו להוסיף עוד לרשימה).

הדרך להתמודדות עם השינויים בעיני טמונה בשתי המילים הבאות-

מילים אלו הן Consciousness ו- Patience.

הראשונה, סבלנות והשניה- מודעות. את המילים הללו מזכירה הסופרת 'טרייסי הוג' בספרה 'הלוחשת לתינוקות'.

לעיתים רבות, אנו ההורים מוצאים עצמנו נאבקים בהרגלים לא רצויים אצל הילדים שלנו.

דוגמה קטנה לכך היא הרגל הרדמת התינוקות תוך כדי ההנקה וסירוב של הילדים להירדמות בכוחות עצמם. אמנם אנו מבינים כי יש לשנות את ההרגל, אך נדרשת המון סבלנות.

הרגל לא נבנה ביום או יומיים ואינו דבר פשוט, ולמרות שכולנו היינו רוצים זאת, לא נוכל להרגיל את הילד לישון לבד תוך יום או יומיים. הרגל משמעו שינוי דפוסים קבועים (חשבו על עצמכם- כמה קשה לנו לשנות הרגל קיים, להתחיל להתאמן, לרזות, לאכול בריא ועוד).

תהליך הסתגלות והקניית הרגלים מלווה אותנו לאורך כל תקופת החינוך של הילד. נימוסי שולחן, שתיה מכוס ומזיגת משקה הן רק דוגמאות קטנות.

והדרך? ארוכה ומלווה בתאונות-

הילדים שלנו שופכים מים, משאירים כתמים, שוברים כלים ובקיצור- 'עושים בלגן' מהרגע בו הם באים לעולם. עלינו לגלות סבלנות ולמרות הכל, להנות מהתהליך, מכך שהילדים שלנו לומדים דבר חדש, מתפתחים והופכים לעצמאיים אט אט.

ומה לגבי מודעות?

מודעות היא כשאנו שמים לב לדברים שאנו אומרים לילד או מתכוונים לעשות עמו.

אם קבענו מפגש עם חבר או חברה של הילדים שלנו והילד שלנו מרבה לריב ולא מדובר באירוע חד פעמי או בודד, חשוב שננסה להפגיש אותו עם ילד או ילדה אחרים. חשוב לזכור- שאת המפגש אנחנו בוחרים עבור הילד שלנו וכמו שאנחנו בוחרים עבור עצמנו את החברים והאנשים איתם אנחנו בתקשורת כך גם הילד שלנו מגלה רצונות וחיבור מגיל צעיר (על ריבים ויכולת קבלה אדבר בפוסט בנפרד).

חשוב שנזכור מה מטרת המפגש בין הילדים- משחק? שיתוף פעולה? תקשורת?

אני ממליצה לבחון ולראות עם אלו חברים הילדים שלנו מעדיפים לשחק ולהפגיש בינם (גם אם פחות מתאים לנו לדבר עם ההורים שלו).

לאחר שנצליח לסגל לעצמנו סבלנות ומודעות, נוכל להמשיך ולהתקדם.

אהיה איתכם, כן, קשה להיות סבלניים לאורך כל היום, לעיתים 'נשברים' ומתפרצים, אך גם אנחנו, כמו הילדים שלנו הולכים ומשתפרים.

סבלנות ומודעות הן שתי מילים קטנות שמהוות בסיס להצלחות הבאות והקלות בתהליך גידול הילדים שלנו.

מה אתם אומרים? חושבים שזה אפשרי?

הורות היא עניין מרגש, ממלא ומעצים אך בד בבד לעיתים מאתגר ומדיר שינה מעיננו. מחפשים טיפים לשיפור ההורות? כתבתי על שני טיפים יעילים ומעניינים בכתבה הבאה

לקריאת הכתבה לחץ כאן

]]>
https://parentsil.com/?feed=rss2&p=7 0